Нашите производи се погодни за различни спортови и сцени

Вежбањето задржува
вие здрави
Јога
Обука за јачина
Аеробик тренинг
Се водат
Јога

Зошто треба да пробате јога

Што е јога и зошто е толку популарна? Јогата е серија истегнувања и пози кои ги правите со техники на дишење. Ги нуди моќните придобивки од вежбањето. И бидејќи јогата е нежна, речиси секој може да го направи тоа, без разлика на вашата возраст или нивото на кондиција.
 
Јогата е дисциплина стара 5,000 години од Индија. Таа беше развиена како практика за обединување на умот и телото. Постојат многу гранки на јогата. Сите стилови на јога можат да помогнат во балансирање на вашето тело, ум и дух, но тие го постигнуваат тоа на различни начини.
Некои јога стилови се интензивни и енергични. Други се релаксирачки и медитативни. Без разлика кој тип ќе го изберете, јогата е одличен начин за истегнување и зајакнување на вашето тело, фокусирање на умот и релаксирање на вашиот дух.
Јога

Придобивките од јогата

Јогата може да ве направи посилни и пофлексибилни. Тоа е одличен начин да останете витки и енергични. Исто така, ќе се чувствувате поконцентрирани и побудни. А јогата може да ви помогне да се чувствувате одлично и да функционирате подобро во секојдневниот живот.
Нежните движења на јогата се голема причина зошто е толку популарна. Јогата е добра за луѓе кои не биле активни подолго време. Добро е за луѓе кои имаат одредени здравствени состојби како артритис или остеопороза. Можете да ги менувате вежбите за да одговараат на вашите потреби.
Но, јогата е исто така одлична ако веќе сте фит и сакате предизвикувачки тренинг. Како што станувате посилни и пофлексибилни со јогата, полесно е да правите други видови вежби како танцување, одење или пливање.
Која јога може да ви помогне да ја добиете?

Намалете го ризикот од повреда
Секоја јога поза цели на одредени мускули. Ова ви помага да ја зголемите вашата флексибилност и да го намалите ризикот од повреда.

Намали
стресот
Јогата може да помогне да се смири умот и да се намали нивото на стрес. Тоа го прави со фокусирање на умот на моментот и движењата.

Зголемете ја вашата
концентрацијата
Главниот дел од јогата е ритмичко, фокусирано дишење. Ова може да ви помогне да се фокусирате.

Разберете ја поврзаноста на умот и телото
Јогата бара да ја фокусирате целата своја енергија на секое движење или поза точно. Ова може да ви помогне да почувствувате дека умот и телото работат заедно.

Добијте сила и издржливост
Поенергични стилови на јога промовираат сила и издржливост.

Подобрете ја рамнотежата и стабилноста
Позите за балансирање бараат од вас да ги користите вашите мускули на јадрото. Ова може да ви помогне да ја подобрите вашата целокупна стабилност.

Подобрување на
држење на телото
Јога позите ги зајакнуваат и отвораат затегнатите области на телото како рамената и мускулите на горниот дел од грбот. Ова може да ви помогне да одржите добро држење на телото.

Развијте тело
свест
Јогата бара од вас да ги собирате или опуштите одредени мускули додека се истегнувате во секоја поза. Ова може да ви помогне да станете посвесни за силните и слабите страни на вашето тело.
Можеме да обезбедиме производи кои се посоодветни за спорт, не само за општа стока, и имаме фантастичен тим за дизајн, богато искуство со терени за фитнес и спортски производи, правиме 3D калапи за да ја потврдиме можноста за масовно производство; ние ги патентираме повеќето производи за да ја заштитиме легитимноста и конкурентноста на дистрибутивните канали;
Обука за јачина

Зошто треба да се обидете со тренинг за сила

Тренингот за сила може да ви помогне да управувате или да изгубите тежина, а може да го зголеми вашиот метаболизам за да ви помогне да согорите повеќе калории и да го подобрите квалитетот на вашиот живот. Тренингот за сила може да го подобри квалитетот на вашиот живот и да ја подобри вашата способност за секојдневни активности. Тренингот за сила исто така може да ги заштити вашите зглобови од повреди.
 
Изгубените мускули не ги нема засекогаш. Иако губењето на мускулите може да биде природен дел од стареењето, можете да направите некои работи за да го забавите. Подобро е да започнете да градите мускули кога сте помлади и со добро здравје. Но, никогаш не е доцна да започнете со тренинг за сила.
Обука за јачина

Придобивките од тренингот за сила

Придобивките од вежбањето со тегови надминуваат едноставно градење мускули, тоа е исто така одличен начин за подобрување на целокупното здравје и може да помогне да се подобрат и вашите кардио перформанси.
Две или три сесии за вежбање сила од 20 или 30 минути секоја недела може да резултираат со значителни здравствени придобивки.
Каков тренинг за сила може да ви помогне да го добиете?

Зголемена мускулна маса
Мускулната маса природно се намалува со возраста, но тренингот за сила може да помогне да се смени трендот.

Посилни коски
Тренингот за сила ја зголемува густината на коските и го намалува ризикот од фрактури.

Флексибилност на зглобовите
Тренингот за сила им помага на зглобовите да останат флексибилни и може да ги намалат симптомите на артритис.

Контрола на тежината
Како што добивате мускули, вашето тело почнува полесно да согорува калории, што го олеснува контролирањето на вашата тежина.
Можеме да обезбедиме производи кои се посоодветни за спорт, не само за општа стока, и имаме фантастичен тим за дизајн, богато искуство со терени за фитнес и спортски производи, правиме 3D калапи за да ја потврдиме можноста за масовно производство; ние ги патентираме повеќето производи за да ја заштитиме легитимноста и конкурентноста на дистрибутивните канали;
аеробни тренинзи

Зошто треба да пробате аеробни тренинзи

Аеробните вежби го намалуваат ризикот од многу состојби, вклучувајќи дебелина, срцеви заболувања, висок крвен притисок, дијабетес тип 2, метаболички синдром, мозочен удар и одредени видови на рак. Аеробните вежби за носење тежина, како што е одење, помагаат да се намали ризикот од остеопороза.
 
Редовните аеробни вежби ја подобруваат вашата кардиоваскуларна кондиција со зголемување на вашиот капацитет за користење кислород. Тоа го прави со зголемување на капацитетот на срцето да испраќа крв (а со тоа и кислород) до мускулите. Ова е очигледно кај побавниот пулс во мирување и побавниот пулс за истиот интензитет на вежбање.
Со опремата AVEC, можете да ја контролирате патеката на движење и да ја усогласите количината на сила со силата на мускулите, а потоа телото може да добие поефикасен и побезбеден тренинг.
аеробни тренинзи

Придобивките од аеробниот тренинг

Има многу придобивки од вежбањето со аеробни вежби. Аеробните вежби му помагаат на вашето тело да го максимизира кислородот во крвта; тие го зголемуваат протокот на крв во вашите мускули, па дури и ги прошируваат вашите крвни садови.
Вашето тело исто така ќе ослободува ендорфини кога ќе учествувате во аеробни вежби, што ќе промовира поголемо чувство на благосостојба.
Каков аеробен тренинг може да ви помогне да го постигнете?

Ја подобрува кардиоваскуларната кондиција

Го намалува ризикот од срцеви заболувања

Го намалува крвниот притисок

Го зголемува HDL или „добриот“ холестерол

Помага за подобро контролирање на шеќерот во крвта

Помага во управувањето со тежината и/или губењето на тежината

Ја подобрува функцијата на белите дробови

Го намалува пулсот во мирување
Можеме да обезбедиме производи кои се посоодветни за спорт, не само за општа стока, и имаме фантастичен тим за дизајн, богато искуство со терени за фитнес и спортски производи, правиме 3D калапи за да ја потврдиме можноста за масовно производство; ние ги патентираме повеќето производи за да ја заштитиме легитимноста и конкурентноста на дистрибутивните канали;
Аеробик тренинг

Сродни спортски производи

се протега

Зошто е важно истегнување

Можеби размислувате за истегнување како нешто што го изведуваат само тркачи или гимнастичари. Но, сите ние треба да се истегнеме за да ја заштитиме нашата мобилност и независност. „Многу луѓе не разбираат дека истегнувањето треба да се случува на редовна основа. Тоа треба да биде секојдневно“, вели Дејвид Нолан, физиотерапевт во Општата болница во Масачусетс, поврзана со Харвард.
 
Истегнувањето ги одржува мускулите флексибилни, силни и здрави, а таа флексибилност ни е потребна за да одржиме опсег на движења во зглобовите. Без него, мускулите се скратуваат и се стегаат. ... Тоа ве става на ризик од болки во зглобовите, истегнување и оштетување на мускулите.
се протега

Придобивките од истегнување

Истегнувањето ги одржува мускулите флексибилни, силни и здрави, а таа флексибилност ни е потребна за да одржиме опсег на движења во зглобовите. Без него, мускулите се скратуваат и се стегаат.
Потоа, кога ќе ги повикате мускулите на активност, тие се слаби и не можат да се издолжат до крај. Тоа ве става на ризик од болки во зглобовите, истегнување и оштетување на мускулите.
Што Stretch може да ви помогне да добиете?

Ја намалува вкочанетоста на мускулите и го зголемува опсегот на движења
Истегнувањето помага да се подобри вашиот опсег на движења, што исто така може да ја забави дегенерацијата на вашите зглобови.

Може да го намали ризикот од повреда

Помага во ублажување на болките по вежбање
По напорниот тренинг, истегнувањето на вашите мускули помага да се олабават и да се намали ефектот на скратување и затегнување што може да доведе до болки и болки после тренинг.

Ја подобрува положбата
Истегнувањето на мускулите на долниот дел на грбот, рамената и градите помага да се задржи грбот во подобро усогласување и да се подобри вашето држење.

Помага во намалување или управување со стресот

Ја намалува мускулната напнатост и ја подобрува мускулната релаксација
Хронично затегнатите мускули имаат тенденција да ја прекинат сопствената циркулација, што резултира со недостаток на кислород и есенцијални хранливи материи. Истегнувањето им овозможува на вашите мускули да се релаксираат.

Ја подобрува механичката ефикасност
Ја подобрува механичката ефикасност и севкупните функционални перформанси.

Промовира циркулација
Истегнувањето го зголемува снабдувањето со крв во вашите мускули и зглобови, што овозможува поголем транспорт на хранливи материи.
Можеме да обезбедиме производи кои се посоодветни за спорт, не само за општа стока, и имаме фантастичен тим за дизајн, богато искуство со терени за фитнес и спортски производи, правиме 3D калапи за да ја потврдиме можноста за масовно производство; ние ги патентираме повеќето производи за да ја заштитиме легитимноста и конкурентноста на дистрибутивните канали;
Се водат

Сродни спортски производи

Достигнете поголеми деловни височини со партнерство со AVEC
Да останеме во контакт
Добијте ажурирања за продажните специјалитети и повеќе
Следете го AVEC
Сакаме да чуеме од вас!